Arne Slot klimt met Liverpool naar koppositie dankzij winst bij Wolverhampton

Konaté scoorde de eerste goal van Liverpool
Konaté scoorde de eerste goal van LiverpoolAndrew Yates / Zuma Press / Profimedia
Trainer Arne Slot heeft met Liverpool de koppositie van de Premier League veroverd. Hij won met zijn ploeg ook de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-2).

Liverpool profiteerde van het gelijkspel van Manchester City bij Newcastle United (1-1). De kampioen heeft 1 punt minder dan Liverpool, net als Arsenal dat van Leicester City won (4-2).

Ibrahima Konaté kopte Liverpool in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Hij ging ook in de fout bij de gelijkmaker van Rayan Aït-Nouri (1-1). Vervolgens benutte Mohamed Salah een strafschop voor Liverpool, na een overtreding van Nélson Semedo op Diogo Jota. Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch speelden de hele wedstrijd voor Liverpool, waar Cody Gakpo in de 73e minuut mocht invallen.