Arne Slot wint eerste clash in de Premier League van Erik ten Hag met ruime cijfers

Liverpool verslaat United met ruime cijfers: Slot wint eerste clash met Ten Hag
Liverpool verslaat United met ruime cijfers: Slot wint eerste clash met Ten HagNick Potts / PA Images / Profimedia
Liverpool heeft op bezoek bij Manchester United een daverende 0-3 overwinning geboekt, waarmee trainer Arne Slot de allereerste "Double Dutch Derby" op zijn naam zette door de ploeg van landgenoot Erik ten Hag te verslaan. Zijn team was met name begin tweede helft oppermachtig en de score had gemakkelijk groter kunnen uitpakken.

Na zes minuten dacht Liverpool al op voorsprong te komen, maar de VAR zette er een streep door. Ryan Gravenberch ontving een pass van Virgil van Dijk en kon heel ver opstomen. In de zestien gaf hij de bal aan Luis Diaz, die aflegde waarna Trent Alexander-Arnold raak schoot. Echter werd de pass van Diaz nog aangeraakt door Mohamed Salah in buitenspelpositie, waardoor het feest niet doorging, tot opluchting van United.

Een fase volgde waarin beide ploegen veel fouten maakten op het middenveld, maar het nog niet werd afgestraft. In de 34e minuut gebeurde dat wel. Casemiro gaf een heel zwakke pass richting de linkerkant van het veld, waar Gravenberch kon onderscheppen. Hij rende richting het zestienmetergebied en gaf af op Salah, wiens voorzet door Diaz gemakkelijk kon worden binnengekopt. Niet veel later waagde Noussair Mazraoui een schot dat met moeite gered kon worden door doelman Alisson.

In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Liverpool de voorsprong. Weer was het Salah met de assist en Diaz met het doelpunt, en weer begon het met een fout van Casemiro. Hij liet zich op het middenveld van de bal zetten, waarna de Egyptenaar met een heel leep balletje de Colombiaan vond, die perfect in een keer afrondde.

Liverpool overrompelt United

Casemiro verdiende met zijn tegenvallende optreden een wissel in de rust, hij werd vervangen door Toby Collyer. United kwam de kleedkamer uit met de intentie om het heft in handen te nemen en na iets meer dan vijf minuten resulteerde dat in een schot op doel van Joshua Zirkzee, maar Alisson kon redding brengen. Ook Liverpool ging door met aanvallen, Alexander-Arnolds schot aan het einde van een mooie aanval werd geblokt door een verdediger.

Echter was het na 10 minuten spelen in de tweede helft alsnog raak voor het team van Slot. Dit keer was het Kobbie Mainoo die balverlies leed op het midden veld en als een mes door warme boter sneed Liverpool door de verdediging van United. Dominik Szoboszlai behield het overzicht en vond Salah, die in een keer raakschoot. Binnen twee minuten had hij ook zijn tweede kunnen maken, maar zijn schot ging over.

Zirkzee had na een uur spelen iets terug kunnen doen, maar hij kopte van heel dichtbij recht op Alisson. Vlak daarna haalde Slot de man van de twee doelpunten uit het veld en verving hem door Cody Gakpo. In het vervolg kreeg United weer wat meer grip op de wedstrijd. Zirkzee had nogmaals bijna de 1-3 op zijn schoen nadat hij goed uit de dekking wegliep, maar dit keer ging zijn schot naast. Een minuut later had Szoboszlai de kans op 0-4, maar ook hij faalde.

Statistieken Manchester United - Liverpool
Statistieken Manchester United - LiverpoolFlashscore

Na vijf minuten blessuretijd eindigde het duel in een 0-3 uitoverwinning voor de ploeg van Slot, terwijl Ten Hag verslagen afdroop uit een zeer ontevreden Old Trafford. Hij staat op slechts drie punten na evenveel wedstrijden en bevindt zich op de 14e plek. Slot is nog foutloos en staat op doelsaldo achter Manchester City bovenaan de ranglijst.