Arsenal blijft foutloos en wint ook tweede wedstrijd door invaller Trossard

Trossard maakte de 0-1 met zijn eerste balcontact
Trossard maakte de 0-1 met zijn eerste balcontactProfimedia
Arsenal heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Aston Villa had de ploeg van Mikel Arteta het zwaar, maar door her inbrengen Leandro Trossard draaide de wedstrijd. Hij scoorde met zijn eerste balcontact en bracht de stand op 0-1. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-2 en kwam Arsenal op zes punten uit twee wedstrijden.

Bij Arsenal stond Jurriën Timber voor het eerst in de basis, sinds hij een zware knieblessure opliep in de eerste competitiewedstrijd van het vorige seizoen. De Oranje-international viel vorige week in het duel met Wolverhampton in. Timber ging in de 79e minuut naar de kant. Ian Maatsen was drie minuten eerder bij Villa van de bank gekomen.

Saka kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans, maar voormalig Arsenal-doelman Emiliano Martinez kon redding brengen. Ollie Watkins verprutste aan de andere kant een uitgelezen kans om Villa op voorsprong te zetten. Arsenal was wel beter, maar het spitsenprobleem bleef aanhouden. Ook Kai Havertz, die van dichtbij naast schoot, kon het doel niet treffen.

Trossard

In de tweede helft zorgde Trossard ervoor dat Arsenal de wedstrijd omdraaide, nadat Villa beter uit de kleedkamer was gekomen.  Saka zette voor en de Belg schoot de bal van dichtbij in het doel. Tien minuten voor tijd besliste Thomas Partey de wedstrijd en zorgde ervoor dat de punten meegingen naar Noord-London: 0-2.

Arsenal wint met 0-2 bij Villa
Arsenal wint met 0-2 bij VillaFlashshare