Arsenal houdt aansluiting met City na magere zege bij Everton

Leandro Trossard ziet zijn bal het doel in verdwijnen
Leandro Trossard ziet zijn bal het doel in verdwijnenANP
Arsenal heeft in de Engelse voetbalcompetitie de aansluiting met koploper Manchester City behouden. De Londenaren versloegen Everton na rust: 0-1. Arsenal is woensdag de eerste tegenstander van PSV in de groepsfase van de Champions League.

Leandro Trossard maakte in de 69e minuut het doelpunt. De Belg was het eindpunt van een vlotte aanval, waarbij de Noorse aanvoerder Martin Ødegaard de bal diep gaf op Bukayo Saka. Saka legde bal terug op Trossard, die met links, via de binnenkant van de paal, scoorde.

Trossard startte op de bank en verving halverwege de eerste helft de geblesseerd uitgevallen Braziliaanse aanvaller Gabriel Martinelli. Bij Everton deed de Nederlander Arnaut Danjuma het gehele duel mee.

Arsenal heeft na vijf wedstrijden, net als Tottenham Hotspur en Liverpool, 13 punten. Manchester City staat op 15 punten. Volgend weekeinde ontvangt Arsenal in de Premier League Tottenham Hotspur.