Arsenal in extremis langs Leicester City na twee goals in blessuretijd

Arsenal vocht zich pas na verlenging langs Leicester City
Arsenal vocht zich pas na verlenging langs Leicester CityAdrian Dennis / AFP
Arsenal heeft zich na blessuretijd langs Leicester City weten te werken. Na een 2-2 stand na negentig minuten zorgden Leandro Trossard en Kai Havertz in extremis voor de volle buit voor de Londenaren: 4-2.

Na het gelijkspel bij Manchester City afgelopen weekend, leek Arsenal vastbesloten om snel te beginnen tegen de gepromoveerde bezoekers. Bukayo Saka zag een lage inzet knap gered worden door Mads Hermansen en Gabriel Martinelli schoot van binnen het strafschopgebied rakelings over.

De druk van de gastheren wierp uiteindelijk zijn vruchten af in de 20e minuut, toen Jurriën Timber zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte door Martinelli. Het eenrichtingsverkeer vertoonde geen tekenen van vertraging naarmate de eerste helft vorderde, met Hermansen die goed reageerde om Martinelli te dwarsbomen en Kai Havertz die een grote kans van dichtbij verprutste.

De 'Gunners' lieten zich niet van de wijs brengen en verdubbelden hun voorsprong op slag van rust, toen Trossard de bal in de verre hoek werkte na goed voorbereiding werk van Gabriel Martinelli.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenOpta by StatsPerform

Leicester was vastbesloten om het slechte spel van de eerste helft te verbeteren en binnen twee minuten na de hervatting zorgde James Justin met een kopbal uit een vrije trap van voormalig Feyenoord-doelwit Facundo Buonanotte voor de halvering van de achterstand.

Arsenal liet zich niet van de wijs brengen en kwam meteen weer op voorsprong, maar Hermansen hield stand in het doel van de Foxes door achtereenvolgens Gabriel en Trossard uit te schakelen.

Dankbaar voor die reddingen kwam Leicester in de 63e minuut op een opmerkelijke manier op gelijke hoogte, toen Justin een sublieme volley de voorzet van Wilfred Ndidi feilloos binnenschoot en de meegereisde supporters in vervoering bracht.

Zinderende slotfase

Nadat Arsenal eerder op de dag de titelconcurrent Manchester City punten had zien verspelen, ging het in de laatste 20 minuten op jacht naar de winnende treffer. Hermansen bleef echter een hoofdrol spelen voor de bezoekers, met schitterende reddingen van Havertz en Trossard.

De Deen werd uiteindelijk verslagen in de vierde minuut van de blessuretijd, toen de inzet van Trossard bij de achterste paal via een Leicester-speler in het doel belandde en zo op dramatische wijze de beslissende drie punten voor de Gunners veiligstelde. Havertz gaf de score nog een extra glans met een fortuinlijke afwerking van dichtbij, waardoor Arsenal op gelijke hoogte kwam met Pep Guardiola's ploeg in de Premier League.

Flashscore Man van de Wedstrijd: Mads Hermansen (Leicester City)

Bekijk hier alle statistieken van deze wedstrijd!