Arsenal lachende derde na gelijkspel tussen Liverpool en Manchester City

Kluitjesvoetbal in Liverpool
Kluitjesvoetbal in LiverpoolAFP
Liverpool en Manchester City hebben gelijkgespeeld in de Premier League. De enerverende topper op Anfield eindigde in 1-1, waardoor Arsenal de nieuwe koploper is.

Na ruim twintig minuten spelen opende John Stones de score voor City. De verdediger tikte binnen uit een corner en maakte zo zijn eerste van het seizoen.

Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis en Cody Gakpo als invaller, kwam vervolgens sterk uit de rust. Dat leidde al snel tot een strafschop, die werd benut door de Argentijn Alexis Mac Allister. Nathan Aké, die bij City de hele wedstrijd speelde, veroorzaakte die penalty.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Kansen

Daarna kwam Liverpool los en creëerde het enkele grote kansen, maar tot een tweede goal leidde dat niet. City raakte in de slotfase nog de lat en de paal, maar de stand bleef 1-1.

City staat nu met 63 punten derde, achter Liverpool. Het team van trainer Jürgen Klopp heeft 64 punten, net zoveel als koploper Arsenal. De Londenaren hebben een beter doelsaldo en versloegen Brentford zaterdag met 2-1.