Arsenal moet stoppen met punten verspillen, zegt Gabriel Jesus na gelijkspel

Jesus moedigt zijn teamgenoten aan na het incasseren van de 1-2
Jesus moedigt zijn teamgenoten aan na het incasseren van de 1-2Profimedia
Arsenal moet 90 minuten lang de intensiteit vasthouden als het zijn gooi naar de Premier League titel in succes wil zien eindigen, aldus spits Gabriel Jesus na het verspelen van een voorsprong van twee doelpunten in het 2-2 gelijkspel van zondag bij West Ham United.

Arsenal was al vroeg op dreef en leek goed op weg om zijn voorsprong van zes punten op Manchester City te herstellen. Jesus tikte de bal in de zevende minuut binnen en Martin Odegaard verdubbelde drie minuten later de voorsprong met een volley. Arsenal verloor echter het momentum en de gastheren vochten terug via Said Benrahma en Jarrod Bowen. Bukayo Saka miste in de tweede helft een penalty voor Arsenal, dat na de wedstrijd vier punten voorsprong heeft op Manchester City, maar een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Stand Premier League top 5
Stand Premier League top 5Flashshare

Arsenal liet eerder deze maand ook al een 2-0 voorsprong liggen tegen Liverpool en Jesus vertelde op de website van de club dat ze moesten stoppen met tegenstanders vrijuit te laten gaan: "Opnieuw hadden we de drie punten in handen", zei hij. "De wedstrijd duurt 90 minuten, niet 20, in dit geval vandaag 30 minuten. Als team moeten we het niveau verhogen en terugkomen op onze principes. We kennen onze kracht, we weten wat we kunnen. Waar we de tegenstander willen aanvallen, deden we dat in de eerste 10 tot 20 minuten zo goed, daarna lieten we ons niveau zakken en dat mag natuurlijk niet gebeuren als je voor de titel wilt strijden."

Arsenal ontvangt vrijdag Southampton en reist op 26 april af naar nummer twee City, voor wat Pep Guardiola de finale van de competitie noemt.