Arsenal onderuit in thuiswedstrijd tegen West Ham met discutabele VAR-momenten

Rice belichaamt hoe Arsenal zich moet voelen na de wedstrijd tegen West Ham
Rice belichaamt hoe Arsenal zich moet voelen na de wedstrijd tegen West HamProfimedia
Arsenal heeft de laatste thuiswedstrijd van 2023 met 0-2 verloren van West Ham. De thuisploeg zal zich ongetwijfeld beklagen over enkele discutabele beslissingen van scheidsrechter Michael Oliver en de VAR.

Bij de 0-1 van Tomas Soucek leek aangever Jarrod Bowen met bal en lichaam achter de achterlijn te staan. Oliver keurde de goal goed en ook na VAR-review bleef hij bij die beslissing. Het was het begin van een wedstrijd waar veel de verkeerde kant opviel voor Arsenal. De nummer twee van de Premier League viel met veel passie aan, noteerde bijna 30 doelpogingen, maar had weinig geluk.

Tien minuten na rust viel zelfs de onterechte tweede goal voor de bezoekers. De Algerijnse middenvelder Said Benrahma kopte met enig fortuin, maar knap binnen. Daarna werd het voetballen tegen een blauwe muur. Ook een vermeende overtreding op Bukayo Saka leidde niet tot een strafschop in de 82e minuut. Onder aanvoering van Martin Odegaard, voormalig Heerenveen en Vitesse, was het aandoenlijk hoe Arsenal ervoor ging, maar doelpunten bleven uit.

Gemiste strafschop

In de blessuretijd van de tweede helft had het nog erger kunnen worden voor de gastheren. Declan Rice was veel te laat met een sliding binnen de zestien, maar Benrahma miste vanaf de stip een uitgelezen kans op de 0-3. Voor West Ham was het de vierde overwinning in vijf duels en daarmee is het team van David Moyes opgeklommen naar de zesde plaats met 33 punten. Arsenal staat tweede met 40 punten en heeft twee punten achterstand op koploper Liverpool.

Arsenal speelt op oudejaarsdag een uitwedstrijd bij Fulham en West Ham speelt 2 januari een thuiswedstrijd tegen Brighton, dat eerder op de avond met 4-2 van Tottenham won.