Arsenal verspeelt opnieuw punten, Saka mist penalty en City nadert koploper

Saka kan niet geloven dat hij zojuist gemist heeft vanaf elf meter
Saka kan niet geloven dat hij zojuist gemist heeft vanaf elf meterANP
Arsenal heeft twee kostbare punten verloren in de titelrace van de Premier League. De koploper verspeelde bij West Ham United een voorsprong van 2-0 (2-2)

Arsenal blijft de ranglijst aanvoeren, maar de voorsprong op Manchester City is wel geslonken tot 4 punten. De nummer 2 van de ranglijst heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper. Arsenal en City treffen elkaar over anderhalve week in het Etihad-stadion in Manchester.

Gemiste penalty

Arsenal leidde na 10 minuten met 2-0. Martin Ødegaard zette een aanval op waaruit Gabriel Jesus scoorde. De Noor tekende zelf voor de tweede treffer. Saïd Benrahma benutte in de 33e minuut een strafschop voor West Ham United. De Algerijn mocht vanaf 11 meter aanleggen na een overtreding van Gabriel op Lucas Paquetá.

Bukayo Saka miste in de openingsfase van de tweede helft een strafschop voor Arsenal, nadat Michail Antonio de bal na een schot van Gabriel Martinelli op een arm had gekregen. Nog geen twee minuten later maakte Jarrod Bowen wel het tweede doelpunt van West Ham United (2-2). Antonio kopte in de slotfase nog op de lat namens de thuisploeg.