Arsenal wint eerste competitieduel van Nottingham; Timber valt geblesseerd uit

Saka heeft zojuist de 2-0 gescoord
Saka heeft zojuist de 2-0 gescoordAFP
Arsenal heeft het goede voorbeeld van titelverdediger Manchester City gevolgd en is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning. De nummer 2 van de afgelopen jaargang won op eigen veld met 2-1 van Nottingham Forest, dat zich afgelopen seizoen net aan wist te handhaven. De als linksback begonnen Jurriën Timber viel bij zijn Premier League-debuut geblesseerd uit bij de thuisploeg.

De van Ajax overgekomen Timber begon net als vorige week in de gewonnen strijd om het Community Shield tegen Manchester City als linksback. Het duel begon een half uur later dan gepland vanwege problemen met de toegangspoortjes in het Emirates Stadium.

De eerste kans was voor Nottingham Forest, maar Brennan Johnson schoot na een counter oog in oog met de doelman over. Arsenal had het initiatief en Eddie Nketiah opende in de 26e minuut de score. Na een fraaie pirouette van Gabriel Martinelli speelde de Engelsman zich vrij en schoot via een been van een verdediger raak.

Overtreding

Bukayo Saka zette de thuisploeg na ruim een half uur op 2-0 door van buiten het strafschopgebied met links hard raak te krullen in de verre hoek. Timber raakte in de eerste helft al geblesseerd nadat hij zelf een harde overtreding had gemaakt, maar kon na een serieuze blessurebehandeling wel door. De overtreding leverde de Oranje-international wel geel op. Meteen na rust schoot het in zijn rechterkuit en moest Timber zich alsnog laten vervangen.

In de tweede helft raakte recordaankoop Declan Rice nog de paal voor Arsenal, voordat de ingevallen Taiwo Awoniyi de wedstrijd nog even spannend maakte. Puntenverlies bleef de ploeg van trainer Mikel Arteta echter bespaard. City won vrijdag bij de start van de Premier League al met 3-0 bij Burnley.