Arsenal wint in eigen huis eerste competitieduel van Wolves door sterspeler Saka

Saka gaf een assist en scoorde een doelpunt tegen Wolves
Saka gaf een assist en scoorde een doelpunt tegen WolvesProfimedia
Arsenal is goed aan het Premier League-seizoen begonnen. De ploeg van Mikel Arteta won in eigen huis met 2-0 van Wolverhampton Wanderers. Bukayo Saka was met een assist en een doelpunt de grote man in Noord-London. Jurrien Timber viel in en speelde ruim twintig minuten.

Mikel Arteta had geen verrassingen in zijn basiselftal. Dat betekende dat de voorhoede bestond uit Gabriel Martinelli, Saka en Kai Havertz. Gabriel Jesus begon vanaf de bank en ook Timber zat bij de wisselspelers. Bij Wolves stond er een oude bekende in de basis. Spits Jorgen Strand Larsen begon in de spits, samen met Hee-Chan Hwang.

Arsenal domineert, maar creëert weinig

Arsenal moest duidelijk nog inkomen in de eerste wedstrijd, want veel druk kon de ploeg van Arteta niet zetten in de beginfase. Na luidruchtig getrommel achter de goal, lekken de Gunners wat wakker te worden. Declan Rice produceerde het eerste schot op doel na een kwartier spelen, maar schoot recht op doelman José Sá. Arsenal had daarna de volledige controle, zonder veel kansen te krijgen. Maar halverwege de eerste helft, in de 25e minuut, werd het 1-0. Saka gaf een afgemeten voorzet vanaf rechts en Havertz kopte de bal in de lange hoek achter de slecht uitgekomen Sá. Tien minuten voor tijd kreeg Wolves een grote kans. Strand Larsen kwam goed voor William Saliba, maar knikte hard tegen David Raya aan. Een geweldige redding van de Spaanse goalie.

Havertz maakte de 1-0 voor Arsenal
Havertz maakte de 1-0 voor ArsenalProfimedia

Wolves komt beter in de wedstrijd

In de tweede helft was er hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft. Arsenal domineerde het veldspel, maar kreeg weinig grote kansen. Na een uur schoot Thomas Partey op de rand van de zestien richting doel, maar zijn inzet ging naast. Wolves rook dat er wat te halen voel, zolang het 1-1 bleef en kwam na 62 minuten bijna op 1-1. Na geklungel achterin bij Arsenal, kwam de bal op de rand van de zestien voor de voeten van Rayan Aït Nouri. Zijn schot ging rakelings naast. Wolves nam de wedstrijd langzamerhand over en ze hadden halverwege de tweede helft ook 66 procent van het balbezit na de pauze. Na 68 minuten zat Arsenal weer te knoeien achterin, dit keer was het Saliba die de bal recht in de voeten van invaller Matheus Cunha. Maar ook hij vond Raya op zijn weg en dus bleef Arsenal de minimale voorsprong behouden.

Saka beslist het

Na 69 minuten kwam Timber in de ploeg. Hij kwam als linksback te spelen en verving Oleksandr Zinchenko. En met Timber in de ploeg werd de wedstrijd beslist. Saka, die bij de 1-0 al de assist gaf, maakte de 2-0. Hij kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot hard en droog in de korte hoek raak. Dat bleek de nekslag te zijn, tien minuten voor tijd. Kansen kwamen er niet meer en dus eindigde de wedstrijd in 2-0.

Arsenal wint met 2-0 van de Wolves
Arsenal wint met 2-0 van de WolvesFlashshare