Aston Villa heeft beste seizoenstart in 26 jaar: 'We moeten consistent blijven'

Aston Villa won zaterdag met 1-3 bij Fulham
Aston Villa won zaterdag met 1-3 bij FulhamProfimedia/ČTK/imago sportfotodienst/Izzy Poles/News Images
Aston Villa heeft de beste start in 26 jaar tijd te pakken. Onder trainer Unai Emery heeft Villa al 17 punten uit acht wedstrijden door de overwinning van afgelopen zaterdag op Fulham (1-3). Villa is nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League.

Fulham kwam na vijf minuten op voorsprong door Raul Jimenez, maar Morgan Rogers bracht Villa vier minuten later op gelijke hoogte. Ollie Watkins en een eigen doelpunt van centrumspeler Issa Diop bezegelden de drie punten voor de bezoekers.

Door de overwinning steeg Villa naar de vierde plaats in het klassement met 17 punten uit acht wedstrijden, slechts één punt minder dan koploper Liverpool, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. “Elke wedstrijd die we spelen is een moeilijke wedstrijd en we moeten heel, heel consistent zijn, ons elk moment 100% focussen,” vertelde Emery aan verslaggevers. “Ik ben heel blij omdat we heel goed hebben gereageerd en serieus en volwassen hebben gespeeld.

Voormalig Europacup I winnaar

De ploeg uit Birmingham verzekerde zich voor het eerst sinds 1983 van een plek in de Champions League na een vierde plaats in de Premier League vorig seizoen. Villa won de oude Europa Cup, voorloper van de Champions League, in 1982, maar had al 41 jaar niet meer in de continentale competitie gespeeld.

De volgende tegenstander in de Champions League is het Italiaanse Bologna op dinsdag.