Aston Villa lijdt dure nederlaag tegen concurrent om Champions League-ticket

Son Heung-min wil het weten
Son Heung-min wil het wetenANP
Aston Villa heeft een kostbare nederlaag geleden in de strijd om de vierde plaats van de Premier League. De tegenstander van Ajax in de Conference League verloor het thuisduel met Tottenham Hotspur (0-4).

Aston Villa staat nog steeds op de vierde positie van de ranglijst, maar Tottenham Hotspur heeft nog maar 2 punten minder. De club uit Londen heeft ook een duel minder gespeeld dan Aston Villa. De nummer 4 van de Premier League mag volgend seizoen aan de Champions League deelnemen.

James Maddison opende in de 50e minuut de score voor de Spurs. Brennan Johnson trof drie minuten later opnieuw doel. Son Heung-min en Timo Werner bepaalden in blessuretijd de eindstand (0-4). Micky van de Ven had een basisplaats bij de bezoekers maar viel in de 49e minuut geblesseerd uit. Hij zit in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende oefenduels met Schotland en Duitsland.

Rode kaart

Aston Villa speelde vanaf de 65e minuut met een man minder. John McGinn kreeg een rode kaart voor een harde overtreding. De club uit Birmingham ontvangt donderdag Ajax voor de return in de achtste finales van de Conference League. Het eerste duel tussen beide ploegen leverde afgelopen donderdag geen winnaar op (0-0).