Bournemouth en Newcastle moeten het tijdens 125-jarig jubileum doen met gelijkspel

Gordon heeft Newcastle net op 1-1 gekopt
Gordon heeft Newcastle net op 1-1 gekoptGraham Hunt/ ProSports / Shutterstock / Profimedia
Het was Bournemouth zondagmiddag niet gegeven hun 125-jarige jubileum op te vrolijken met een overwinning. De thuisploeg stond geruime tijd met 1-0 voor, maar Anthony Gordon redde 14 minuten voor tijd een punt voor Newcastle.

Marcus Tavernier zette Bournemouth in de eerste helft op voorsprong, maar Gordon dook in de 76e minuut op bij de tweede paal om een voorzet van invaller Harvey Barnes binnen te koppen en zo voor een verdiend deel van de buit te zorgen.

Newcastle staat nu op vier punten uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Bournemouth speelde eerder gelijk bij Nottingham Forest.

Afgekeurde goal

Bournemouth, dat hoopte op een overwinning ter ere van hun jubileum, had de bal in de blessuretijd in het net liggen voor wat aanvankelijk een late winnende treffer leek te worden, maar de inzet van Dango Ouattara werd afgekeurd voor handsbal na een VAR-check.