Brentford nu ongeslagen in 11 Londense derby's op rij na ruime zege bij Fulham

Bryan Mbeumo viert de tweede goal
Bryan Mbeumo viert de tweede goalProfimedia
Yoane Wissa en Bryan Mbeumo hebben Brentford zaterdag in de Premier League naar een 3-0 zege bij Fulham geschoten. De thuisploeg kwam vanaf de 64e minuut met 10 man te staan toen Tim Ream van het veld werd gestuurd nadat hij een penalty had weggegeven.

De levendige Wissa zette de Bees in de 44e minuut van de West-Londense derby op voorsprong met een schot met de rechtervoet, nadat centrale verdediger Issa Diop werd verrast bij een poging een pass te geven op doelman Bernd Leno. Mbeumo maakte er 2-0 van vanaf de stip in de 66e, toen hij beheerst binnenschoot via de paal en Leno nauwelijks bewoog, nadat kapitein Ream Wissa had geveld en een rode kaart kreeg voor zijn tweede geel.

Mbeumo scoorde vervolgens de derde met een simpele intikker, na een assist van Kristoffer Ajer, twee minuten in de extra tijd onder boegeroep van ongelukkige thuisfans die al massaal op weg waren naar de uitgang van Craven Cottage.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Wissa heeft nu in vier van Brentfords laatste vijf Premier League-wedstrijden gescoord. Mbeumo vulde het gat op dat Brentfords geschorste spits Ivan Toney achterliet. Het tweetal maakte ook samen de doelpunten in het 2-2 gelijkspel van afgelopen zondag tegen Tottenham Hotspur.

Fulham, dat in de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 won van Everton, had meer balbezit maar slaagde er niet in om een schot op doel te lossen in de eerste 45 minuten. Aanvaller Aleksander Mitrovic, een transferdoelwit van de Saoedi-Arabische ploeg Al-Hilal, ontbrak door een blessure en Fulham vormde geen grote bedreiging voor Brentford-doelman Mark Flekken.

Clubrecord

Brentford won voor de vijfde keer in acht wedstrijden van Fulham en evenaarde het clubrecord van 11 ongeslagen derby's in Londen.