Brighton & Hove Albion meldt zich bij de bovenste vijf na nipte zege bij Newcastle

Welbeck werd de matchwinner, maar liep ook een zware blessure op
Welbeck werd de matchwinner, maar liep ook een zware blessure opBruce White/Colorsport/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Een doelpunt van Danny Welbeck in de eerste helft, tegen de verhouding in, bezorgde Brighton & Hove Albion zaterdag een 1-0 overwinning op Newcastle United, een resultaat dat de reeks van vier wedstrijden zonder overwinning voor de thuisploeg in de Premier League verlengde.

Met aanvaller en voormalig Willem II-speler Alexander Isak terug na afwezigheid door een teenblessure, domineerde Newcastle de openingsfase, maar had het in de eerste helft moeite om hun overvloedige balbezit om te zetten in schoten op doel, en Welbeck was meer dan blij dat hij ze dat betaald kon zetten.

Isak kwam in de 33e minuut vrij voor de keeper, maar Bart Verbruggen kon zijn doelpoging met zijn lichaam blokkeren. Nog geen twee minuten later liet Welbeck hem en de rest van de Newcastle-aanval zien hoe het wel moest. Hij stormde het strafschopgebied in om de bal langs Nick Pope te schuiven en Brighton op voorsprong te zetten.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Anthony Gordon was in de 41e minuut dicht bij een gelijkmaker voor de thuisploeg met een diagonaal schot, maar Verbruggen was opnieuw alert op het gevaar en werkte de bal weg, waarna de lichaamstaal van de Newcastle-spelers erop begon te wijzen dat het niet hun dag zou worden.

Na slechts twee schoten op doel in de eerste helft verbeterde de nauwkeurigheid van de Magpies in de tweede helft, maar de schoten op doel misten kracht en precisie, terwijl Brighton er elke keer gevaarlijk uitzag als ze de middenlijn passeerden.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Een lange onderbreking voor een blessure van Welbeck, die uiteindelijk op een brancard van het veld werd gedragen, zorgde ervoor dat er negen minuten extra tijd werd toegevoegd aan het einde van de tweede helft, en hoewel Dan Burn de bal uiteindelijk in het Brighton-net kreeg, stond hij ver buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.

De Seagulls, die een aantal goede kansen om hun score aan te vullen verprutsten, hielden stand voor een overwinning die hen naar de vijfde plaats op de ranglijst bracht met 15 punten, terwijl Newcastle achtste blijft met 12 punten.