Brighton pakt koppositie in Premier League na klinkende zege op Wolverhampton

Solly Marc heeft zojuist de vierde goal gescoord
Solly Marc heeft zojuist de vierde goal gescoordProfimedia
Brighton & Hove Albion heeft zaterdag de koppositie in de Premier League veroverd door een 4-1 zege bij Wolverhampton Wanderers, na drie doelpunten in een verpletterende periode van negen minuten in de tweede helft.

Brighton, dat ook Luton Town met 4-1 versloeg in hun competitieopener, staat met zes punten en een prima doelsaldo bovenaan, terwijl Wolves zonder overwinning onderaan staat onder de nieuwe manager Gary O'Neil, die twee dagen voor de aftrap van het seizoen de scepter overnam.

Kaoru Mitoma opende de score voor Brighton in de 15e minuut, toen hij met een snelle rush de laatste verdedigingslinie omzeilde en de bal langs de uitkomende doelman Jose Sa krulde.

Tweede helft

In de eerste minuut van de tweede helft was de Japanse vleugelspeler de aangever toen hij gebruik maakte van een lastige redding door Sa, de verdediging naar zich toetrok en de bal terugspeelde naar de vrijstaande Pervis Estupinan die de bal vervolgens binnen kon schieten.

Solly March scoorde daarna twee keer in vier minuten, waarbij Julio Enciso beide keren de assist op zijn naam kreeg. Het duo liep gemakkelijk weg achter de hoge verdedigingslinie van Wolves en maakte gebruik van de zeeën van ruimte die ze tot hun beschikking hadden om er 4-0 van te maken voordat er een uur gespeeld was.

Goal en rood

Wolves kwam uiteindelijk op het scorebord na een kopbal van Hwang Hee-Chan uit een corner, maar hun situatie werd alleen maar erger toen Matheus Nunes met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd nadat hij zijn frustratie botvierde door enkele Brighton-spelers tegen de grond te duwen.