Celtic verrast Manchester City en boekt spectaculaire oefenzege

Kuhn was twee keer trefzeker
Kuhn was twee keer trefzekerProfimedia
Celtic heeft een verrassende oefenzege geboekt op Manchester City. De Schotse kampioen won in het Amerikaanse North Carolina met 4-3 van de Premier League-winnaars.

Nicolas Kuhn werd de absolute uitblinker met twee doelpunten en een assist. De Duitse aanvaller, die ooit in de jeugdopleiding van Ajax speelde, was in de eerste helft tot twee keer toe verantwoordelijk voor een voorsprong van de Schotten.

Op slag van rust bereidde Kuhn de treffer van Kyogo Furuhashi voor.

Bij City viel Oscar Bobb op met een doelpunt en twee assists. De 21-jarige Noorse middenvelder zette na een half uur de 1-1 op het scorebord en was in de tweede helft succesvol door Maximo Perrone en Erling Haaland in staat te stellen te scoren.

Halverwege de tweede helft werd Luis Palma de matchwinner. De Hondurese middenvelder in dienst van Celtic stond toen nog maar net in het veld.

City-trainer Pep Guardiola moest het nog doen zonder zijn EK-gangers. Naast Haaland, hadden onder anderen Rico Lewis, Kalvin Phillips en Jack Grealish ook een basisplaats.

Bij Celtic stond de Deense doelman Kasper Schmeichel de eerste helft onder de lat.