Chelsea klimt richting subtop na nipte overwinning op stadsgenoot Fulham

Opluchting bij Chelsea na de rake strafschop
Opluchting bij Chelsea na de rake strafschopAFP
Chelsea heeft voor de derde keer op rij de volle buit overgehouden aan een competitiewedstrijd. Na overwinningen op Crystal Palace en Luton Town was zaterdagmiddag Fulham aan de beurt. Een rake strafschop vlak voor rust was voldoende voor de overwinning in een spannende wedstrijd op Stamford Bridge.

Een van de vele Londense stadsderby’s mondde uit in een vermakelijk duel tussen de twee middenmoters. Na wat speldenprikjes over en weer kregen de bezoekers nog binnen het half uur een grote kans op de openingstreffer. Harry Wilson kreeg net even te veel ruimte en kon uithalen, maar Chelsea-keeper Djordje Petrovic zat er goed bij. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg de ideale kans op de 1-0 vanaf elf meter.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Arbiter Anthony Taylor kon niet om een wilde tackle van Issa Diop heen en Cole Palmer, één van de beste spelers op het veld, verzaakte niet. Het was de inleiding voor een levendige tweede helft waarin ook Fulham zich zeker liet zien. Chelsea ging met vereende krachten op zoek naar de 2-0, maar gaf daarbij ook regelmatig ruimte weg. Tegelijkertijd moesten de bezoekers uiteraard op zoek naar de gelijkmaker wat weer ruimte voor Chelsea in de omschakeling opleverde.

Willian

Met name oud-PSV’er Noni Madueke zorgde vanaf zijn invalbeurt in de 66e minuut regelmatig voor gevaar, maar de afwerking liet niet voor het eerst dit seizoen te wensen over. Aan de andere kant had Raul Jimenez in de 73e minuut de 1-1 op zijn schoen, maar wederom lag Petrovic op de goede plek. Ook een vrije trap een paar minuten voor tijd van voormalig Chelsea-aanvaller Willian vanaf de rand van de zestien ging er niet in. In de blessuretijd was het chaotisch en kregen de bezoekers uit vrije trappen enkele grote kansen, maar het geluk was aan de zijde van de Blues.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Oud-Ajacied Kenny Tete stond bij Fulham in de basis, maar werd na 64 minuten gewisseld voor de Belg Timothy Castagne. De ploeg uit het westen van Londen verraste op oudejaarsdag nog met een overwinning op Arsenal (2-1), na drie competitienederlagen op rij. Fulham staat nu 13e met 24 punten, Chelsea achtste met 31 punten.