Chelsea komt ondanks treffer van Madueke niet verder dan 1-1 gelijkspel bij Forest

Noni Madueke was weer trefzeker voor Chelsea
Noni Madueke was weer trefzeker voor ChelseaMichael Zemanek/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nottingham Forest heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld bij Chelsea, ondanks het feit dat het in de 78e minuut met tien man kwam te staan. De verdediging en goed keeperswerk hielden de gastheren in de wedstrijd in een bij vlagen uitzinnige Premier League-ontmoeting.

Na een trage eerste helft was het Forest dat als eerste scoorde toen een klassieke vrije trap van James Ward-Prowse in de 50e minuut verdediger Nikola Milenkovic vond bij de achterste paal. De Serviër knikte de bal over het doel en Chris Wood tikte de bal binnen.

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

De wedstrijd kwam tot leven en zes minuten later maakte Chelsea gebruik van een zeldzaam gat in de zeer gedisciplineerde defensie van Forest toen voormalig PSV'er Noni Madueke aan de haal ging me een bal van Cole Palmer, naar binnen sneed en de bal in de benedenhoek stuurde. Forest werd teruggebracht tot tien man toen Ward-Prowse zijn tweede gele kaart ontving omdat hij de bal van de grond plukte om Nicolas Jackson af te stoppen, die vrij op doel af kon rennen.

Matz Sels hield Forest in de wedstrijd met een serie reddingen van Palmer en Christopher Nkunku in een wedstrijd die uiteindelijk dertien minuten extra tijd bevatte.