Chelsea lijdt bij Wolves vierde uitnederlaag op rij, Nkunku scoort bij debuut

Matt Doherty (r.) was verantwoordelijk voor de 2-0
Matt Doherty (r.) was verantwoordelijk voor de 2-0AFP
Chelsea heeft tegen Wolverhampton Wanderers al de vierde nederlaag op een rij in een uitwedstrijd geleden. De Wolves waren thuis met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Mauricio Pochettino.

Mario Lemina maakte kort na rust het eerste doelpunt van de middag. Hij kopte raak uit een corner van Pablo Sarabia. In de derde minuut van de in totaal 11 minuten blessuretijd besliste Matt Doherty het duel. De Ier kon de bal eenvoudig binnenschuiven, na slecht uitverdedigen van Benoît Badiashile. Christopher Nkunku bracht de spanning in de 96e minuut met een kopbal terug, maar de achtste nederlaag kon niet meer worden afgewend.

Chelsea kreeg na ongeveer een half uur een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Raheem Sterling mocht na een fout in de defensie van de thuisploeg met twee ploeggenoten op keeper José Sá af, maar in plaats van een teamgenoot de bal in het lege doel te laten schieten, koos Sterling voor eigen succes. Sá kon de inzet keren, tot groot ongenoegen van het meegelopen tweetal Cole Palmer en Nicolas Jackson. Na rust werd nog een inzet van Nkunku van de lijn gehaald door Toti Gomes.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Feestdagen

Voor het eerst in 28 jaar werd er weer een Premier League-wedstrijd op 24 december gespeeld. Voetbal met Kerstmis is in Engeland al jaren traditie, maar niet op de dag van kerstavond. Op de zogenoemde Boxing Day, op tweede kerstdag, staan er doorgaans meerdere wedstrijden op de planning. Dit jaar gaat het om vijf duels, met onder meer Burnley - Liverpool en Manchester United - Aston Villa.

Ook op 27 en 28 december zijn er wedstrijden in de Premier League, net als op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag.