Chelsea rekent overtuigend af met West Ham United in Londens onderonsje

Cole Palmer zorgde voor de beslissing
Cole Palmer zorgde voor de beslissingJustin Setterfield/Getty Images/AFP
Chelsea heeft zich voorlopig even op de tweede plaats in de Premier League genesteld. De ploeg van coach Enzo Maresca won in een van de Londense derby's ruim van West Ham United: 0-3.

West Ham-coach Julen Lopetegui had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor de in Rotterdam geboren en van Leeds overgekomen Crysencio Summerville. Die moest toezien hoe Chelsea al in de 4e minuut op voorsprong kwam door Nicolas Jackson. De Senegalees werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd en schoot de bal na een lange rush door de benen van West-Ham-doelman Alphonse Aréola. In de 18e minuut werd het 0-2. De verdediging van de thuisploeg gaf opnieuw veel ruimte weg waarvan Jackson profiteerde.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

West Ham claimde een strafschop nadat Summerville in de 29e minuut onderuit was gehaald door Wesley Fofana. De scheidsrechter liet doorspelen, na bestudering oordeelde de VAR dat de overtreding buiten het strafschopgebied was ingezet. Meteen na rust werd het 0-3 door Engels international Cole Palmer. Summerville werd niet veel later gewisseld. West Ham is voorlopig veertiende.