City wint na laat schrikmoment alsnog bij Sheffield United door Rodri: 1-2

Manchester City won met 1-2 bij Sheffield en staat weer eenzaam bovenaan
Manchester City won met 1-2 bij Sheffield en staat weer eenzaam bovenaanProfimedia
Manchester City staat alleen aan kop van de Premier League. De landskampioen won ook de uitwedstrijd tegen Sheffield United (1-2) en heeft als enige club nog geen punten verloren na drie speelronden. West Ham United, Tottenham Hotspur en Arsenal zijn op dit moment de voornaamste concurrenten van City. Zij volgen de lijstaanvoerder op 2 punten.

Erling Haaland opende in de 63e minuut de score voor City. Hij miste in de 37e minuut al een uitgelezen kans op de openingstreffer. De Noor mocht een strafschop nemen na een handsbal van John Egan. Haaland stuurde doelman Wes Foderingham de verkeerde kant op, maar zijn inzet belandde op de paal.

Sheffield United was dicht bij een stunt toen Jayden Bogle in de 85e minuut gelijkmaakte. Maar Rodri tekende in de 89e minuut alsnog voor 1-2. Nathan Aké had een basisplaats bij City. De verdediger scoorde ook, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Gustavo Hamer speelde de hele wedstrijd voor Sheffield United.