Crystal Palace pakt na turbulente dag puntje op Goodison Park tegen Everton

Jordan Ayew was verantwoordelijk voor de 1-0
Jordan Ayew was verantwoordelijk voor de 1-0AFP
Everton en Crystal Palace zijn maandagavond op Goodison Park niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Dat alles na een turbulente dag voor het bezoekende team, waar trainer Roy Hodgson vertrok en de Oostenrijker Oliver Glasner kwam. Hij zag vanaf de tribune hoe zijn nieuwe werkgever een punt mocht bijschrijven.

Na een eerste helft die redelijk op slot zat ontbrandde de wedstrijd na rust. Mede ingegeven door de komst van Amadou Onana (voor Idrissa Gueye) en Jack Harrison (voor Ashley Young) ging Everton meer naar voren spelen en puur door opportunisme ontstonden er steeds meer gevaarlijke momenten. De goal viel echter aan de andere kant. Jordan Ayew, in januari nog actief op de Afrika Cup voor Ghana, haalde schitterend uit van net buiten de zestien.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Het veranderde weinig aan de aanvallende intenties van Everton. Na kansen voor Dominic Calvert-Lewin en James Garner viel de gelijkmaker in de 84e minuut. Onana torende hoog boven iedereen uit bij een corner en kopte hard raak. Het zorgde voor een vermakelijke slotfase, waarbij de thuisploeg het meeste recht had op de winnende goal. Die viel niet, wat voor teleurstelling zorgde bij het thuispubliek.

De stand

Everton verlaat dankzij het gelijkspel de degradatiezone, maar dat is wellicht tijdelijk. Luton Town heeft ook 20 punten, maar een wedstrijd tegoed. Crystal Palace kijkt ook nog naar onderen. Met 25 punten en een 15e plaats zijn ze nog lang niet veilig.