Crystal Palace toont veerkracht en pakt punt in Londense derby op Stamford Bridge

Eberechi Eze scoort de gelijkmaker
Eberechi Eze scoort de gelijkmakerProfimedia
Een gelijkmaker in de tweede helft van Eberechi Eze heeft Crystal Palace hun eerste punt van het Premier League-seizoen opgeleverd. Het speelde zondag met 1-1 gelijk op bezoek bij Chelsea en pakte na een slechte start een deel van de buit dankzij een sterk verbeterde tweede helft.

De thuisploeg brak de ban in de 25e minuut nadat Palace-verdediger Marc Guehi een onverstandige rush naar voren maakte en de bal verloor. Chelsea counterde snel en Nicolas Jackson scoorde van dichtbij na een pass van Cole Palmer.

Palace werd het grootste deel van de eerste 45 minuten weggespeeld, maar wist na rust het tij te keren. Eze maakte in de 53e minuut gelijk, toen hij de rebound van een geblokt schot van Cheick Doucoure oppikte en de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in het net krulde.

In de tweede helft kregen beide ploegen daarna kansen op de winnende treffer. Levi Colwill kwam dichtbij voor Chelsea en Daichi Kamada van Palace forceerde een knappe redding, maar ondanks ruim acht minuten blessuretijd kon geen van beide ploegen nog een doelpunt maken en eindigde de wedstrijd in een remise.