Delaps dubbelslag bezorgt Ipswich een punt in vermakelijk duel met Aston Villa

Liam Delap van Ipswich Town maakt het tweede doelpunt van zijn ploeg
Liam Delap van Ipswich Town maakt het tweede doelpunt van zijn ploegJustin Setterfield/Getty Images via AFP
Ipswich Town heeft voor de vierde keer op rij een gelijkspel behaald in de Premier League met het 2-2 resultaat tegen Aston Villa op Portman Road, hoewel de reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning in alle competities de slechtste is sinds drie jaar tijd.

Villa wist in de vorige tien competitiewedstrijden het doel niet schoon te houden en het duurde slechts acht minuten voor die reeks werd verlengd toen Ipswich de doorbraak vond. Liam Delap schoot de voorzet van Jack Clarke onder het lichaam van Emiliano Martínez door in de eerste echte aanval van zijn ploeg. De bezoekers deden echter al snel wat terug nadat Morgan Rogers zijn doelpuntenrekening van het nieuwe seizoen opende door een steekpass van Ollie Watkins in de benedenhoek te schieten na slecht uitverdedigen van Jacob Greaves.

Ipswich had weer op voorsprong moeten komen toen Clarke zijn kopbal vanuit kansrijke positie over gleed, en de gepromoveerde ploeg zou opnieuw worden gestraft toen Watkins voor de vierde keer in drie competitieduels op het scorebord kwam door een voorzet van Leon Bailey van dichtbij binnen te koppen.

De gastheren probeerden nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar Martínez produceerde twee briljante reddingen. Eerst pareerde hij de halve volley van Kalvin Phillips en daarna stak hij een been uit om te voorkomen dat Delap een tweede treffer kon laten noteren.

Statistieken van de Wedstrijd
Statistieken van de WedstrijdOpta by Stats Perform

De tweede helft begon rustig, toen Sam Morsy het na iets minder dan een uur spelen van afstand probeerde, maar zijn inzet ruim naast schoot. Leif Davis schoot vervolgens in het zijnet, voordat Delap het thuispubliek weer aan het zingen kreeg. De aanvaller omspeelde zijn directe tegenstander met een overstapje en schoot de bal in de benedenhoek, waarmee hij voor het eerst in zijn profcarrière twee keer scoorde in één wedstrijd.

Het zwaarbevochten punt van Ipswich betekent dat het nu ongeslagen is gebleven in vier competitiewedstrijden en tilt de Tractor Boys uit de degradatiezone. De Villans verspeelden de kans om tweede te worden, maar behouden in ieder geval hun uitstekende onderlinge staat van dienst van slechts één nederlaag in de laatste vijftien ontmoetingen.

Flashscore Man van de Wedstrijd: Liam Delap (Ipswich Town)