Diogo Jota en Darwin Núñez bezorgen koploper Liverpool 4-0-zege op Bournemouth

Blijdschap na de derde goal van Liverpool
Blijdschap na de derde goal van LiverpoolProfimedia
Koploper Liverpool heeft dankzij treffers van aanvallers Diogo Jota en Darwin Núñez een ruime zege geboekt bij Bournemouth. De Uruguayaan Núñez opende in de 49e minuut de score, waarna de Portugees Jota de voorsprong vergrootte door twee keer te scoren. Núñez bepaalde de eindstand op 4-0. De 'Reds' staan nu weer 5 punten los aan kop van de Premier League.

Van de Nederlanders bij Liverpool had alleen Virgil van Dijk een basisplaats. Ryan Gravenberch en Cody Gakpo moesten tot de 64e minuut wachten voor hun invalbeurt. Justin Kluivert stond namens de thuisploeg aan de aftrap.

Tot de treffer van de Uruguayaan Núñez gebeurde er nauwelijks iets in Bournemouth. De koploper had meer de bal, maar creëerde weinig. Na snel doortikken van Jota kreeg Núñez 4 minuten na rust ineens een vrije schietkans, die hij benutte met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Blessuretijd

Na goed werk van Núñez pikte Gakpo in de 70e minuut de bal op. De oud-PSV'er legde de bal breed op Jota, die hard via de binnenkant van de paal afrondde. Na eerst nog een mislukt schot haalde Jota ruim 10 minuten voor tijd alle spanning uit de wedstrijd met de 3-0. Núñez maakte in de blessuretijd ook zijn tweede treffer.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp gaat na 21 wedstrijden aan de leiding in de Premier League met 48 punten. Manchester City, Arsenal en Aston Villa volgen met 43 punten. Landskampioen City moet nog wel een duel inhalen.