Eenvoudige zege Manchester City, rentree Erling Haaland

Erling Haaland maakte na bijna twee maanden zijn rentree na een voetblessure
Erling Haaland maakte na bijna twee maanden zijn rentree na een voetblessureANP
Manchester City kan met plezier terugkijken op de wedstrijd tegen het Burnley van City-icoon Vincent Kompany. De regerend kampioen boekte een eenvoudige 3-1-zege en zag topscorer Erling Haaland zijn rentree maken na blessureleed. Met de overwinning nam de ploeg de tweede plaats over van Arsenal.

Haaland stond vanaf 6 december aan de kant met een voetblessure. Ondanks zijn lange afwezigheid was hij nog altijd gedeeld topscorer van de Premier League met veertien treffers in vijftien wedstrijden. De Noor viel tegen Burnley onder luid gejuich van de City-supporters in de 71e minuut in.

Julián Álvarez begon bij City in de punt van de aanval en zorgde er op zijn verjaardag voor dat Haaland rustig gebracht kon worden. De 24-jarige Argentijn kopte in de 16e minuut een voorzet van Matheus Nunes binnen. Na een slimme vrije trap van Kevin De Bruyne, die voor het eerst sinds augustus in de basis stond, maakte Álvarez ook de 2-0. Rodri tekende na 26 seconden in de tweede helft voor de 3-0. In de blessuretijd deed Ameen Al-Dakhil wat terug, 3-1.

Tottenham Hotspur versloeg thuis Brentford met 3-2. Iyenoma Udogie, Brennan Johnson en Richarlison poetsten namens Tottenham een treffer van Neal Maupay weg, 3-1. Brentford-spits Ivan Toney maakte het in de 67e minuut weer spannend, maar verder kwamen de bezoekers niet. Bij Tottenham speelde Micky van de Ven de gehele wedstrijd, Mark Flekken stond onder de lat bij Brentford.