Erik ten Hag lijdt pijnlijke nederlaag tegen Tottenham Hotspur van Van de Ven

Dominic Solanke (uiterst rechts) zorgde voor de 0-3.
Dominic Solanke (uiterst rechts) zorgde voor de 0-3.MICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Manchester United en Erik ten Hag hebben opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League. Op Old Trafford verloren de 'Red Devils' met 0-3 van Tottenham Hotspur, bij wie Micky van de Ven een heldenrol vertolkte met een spectaculaire assist.

Al na een kleine drie minuten stal Van de Ven de show met zijn assist. De achtvoudig Oranje-international veroverde de bal op zijn eigen helft en stak zo'n 60 meter op hoge snelheid over, waarna hij de bal panklaar voor de voeten van Brennan Johnson legde. De Welshman maakte de 0-1 voor Tottenham Hotspur, maar de misère van Manchester United was nog maar net begonnen.

United worstelde met zichzelf en wist nauwelijks ene kans te creëren. Het creatieve brein van Manchester United, aanvoerder Bruno Fernandes, liet zich daarna van zijn slechtste kant zien door na veertig minuten een rode kaart te pakken voor een ovetreding op Ryan Maddison.

Na rust ging Tottenham Hotspur door met waar het gebleven was in de eerste helft en maakte het het leven van Ten Hag zuurder en zuurder. Dejan Kulusevski zette twee minuten na rust de 0-2 op het bord, waarna Dominic Solanke na 77 minuten de beslissende 0-3 op het bord zette. Tottenham Hotspur gaf nauwelijks ruimte weg en zag United enkel spartelen.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

De nieuwe nederlaag voor Ten Hag komt daags na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Twente (1-1) en met een pittig uitduel bij FC Porto in het verschiet. Manchester United staat nu op 7 punten uit zes duels, wat goed is voor de twaalfde plek in de Premier League.