Erik ten Hag pakt met Manchester United drie moeizame punten tegen Wolves

Raphaël Varane scoort de matchwinner
Raphaël Varane scoort de matchwinnerANP
Manchester United heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen moeizaam gewonnen. Het elftal van trainer Erik ten Hag nam op Old Trafford pas laat afstand van Wolverhampton Wanderers: 1-0.

Raphaël Varane maakte in de 76e minuut het bevrijdende doelpunt. De Franse verdediger kopte op aangeven van Aaron Wan-Bissaka van dichtbij raak. Wolverhampton, waar oud-PSV'er Fábio Silva inviel, was in de beginfase van de tweede helft dicht bij een doelpunt. De Braziliaan Matheus Cunha schoot in kansrijke positie tegen de buitenkant van de paal. Ook daarna was Wolverhampton, dat een gelijkspel zeker verdiend had, geregeld gevaarlijk.

De geblesseerde linksback Tyrell Malacia ontbrak in de selectie van Manchester United, net als middenvelder Donny van de Beek. De nieuwe Deense spits Rasmus Højlund kon wegens een blessure ook niet meedoen. Doelman André Onana en middenvelder Mason Mount debuteerden in de Premier League voor Manchester United.

Veldlopers

In de blessuretijd van de tweede helft renden enkele supporters het veld op. Zij konden snel worden verwijderd.

Stewards zitten achter een veldloper aan
Stewards zitten achter een veldloper aanANP

Onana leek daarna zijn elftal nog te benadelen. De keeper miste de bal en kwam in het zestienmetergebied met zijn vuisten op het hoofd van een speler van Wolverhampton. De arbitrage vond dat van een overtreding geen sprake was.