Erling Haaland opnieuw op dreef voor City, lelijke uitglijder Liverpool van Arne Slot

Erling Haaland was twee keer trefzeker tegen Brentford
Erling Haaland was twee keer trefzeker tegen BrentfordProfimedia
Manchester City heeft ook de vierde wedstrijd in de Premier League 2024-25 gewonnen. Thuis tegen Brentford was het opnieuw Erling Haaland die de hoofdrol speelde met twee treffers. Liverpool ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Nottingham Forest.

Manchester City begon met de in bloedvorm verkerende Erling Haaland en zonder de geblesseerde Nathan Aké. Bij de bezoekers stond Mark Flekken in het doel.

De ploeg van trainer Pep Guardiola werd al na 22 (!) seconden opgeschrikt door een doelpunt van Yoane Wissa, waardoor Brentford brutaal de leiding pakte in het Etihad.

Haaland ging verder waar hij mee bezig was voor de interlandperiode: scoren. Hij zette zijn ploeg op aangeven van - wie anders dan - Kevin De Bruyne na 20 minuten voetballen op gelijke hoogte.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

12 minuten later was het opnieuw raak voor de Noor, die bereikt werd door een lange bal van doelman Ederson en met een mooie boogbal Flekken verschalkte.

Haaland ging op zoek naar nummer drie, maar Flekken voorkwam een derde hattrick op rij. Door de overwinning blijft City foutloos in de Premier League met 12 punten uit vier wedstrijden.

Nederlaag Liverpool

Bij het Liverpool van trainer Arne Slot was er opnieuw een basisplaats voor de opgeleefde Ryan Gravenberch en uiteraard aanvoerder Virgil van Dijk. Collega-international Cody Gakpo moest daarentegen opnieuw plaatsnemen op de bank.

Ondanks een veldoverwicht en de betere kansen moest Liverpool bij rust genoegen nemen met de brilstand op het scorebord.

In de 72e minuut kwamen nota bene de bezoekers op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Calum Hudson-Odoi. Het was het eerste tegendoelpunt van het seizoen voor de ploeg van Slot. Op dat moment stond Gakpo al een minuut of tien op het veld.

Met Gakpo en andere invallers als Darwin Nuñez lukte het Liverpool niet om een nederlaag te voorkomen. Het betekende het eerste puntverlies nadat The Reds de eerste drie wedstrijden hadden gewonnen.

Weinig punten verdeeld

Elders in de Engelse topdivisie bleef iedereen op één punt steken. Brighton en Ipswich Town deelden de punten in het Amex Stadium, waar Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan-Paul van Hecke allemaal 90 minuten speelden en geen treffers zagen.

Alle resultaten tot dusver in de Premier League
Alle resultaten tot dusver in de Premier LeagueFlashscore

West Ham redde in de allerlaatste minuut nog een punt dankzij een treffer van Danny Ings, waardoor Fulham na 95 minuten alsnog puntverlies leed in eigen huis. Kenny Tete begon bij Fulham in de basis, Crysencio Summerville viel in de rust in bij West Ham.

Ook Crystal Palace en Leicester City wisten geen zege uit het vuur te slepen. Na op 0-2 voorsprong te zijn gekomen via Jamie Vardy en Stephy Mavididi, wist Jean-Philippe Mateta met twee treffers, waarvan één in de 92e minuut, een punt te pakken voor Palace.\