Everton eindelijk van hatelijke nul dankzij gelijkmaker Danjuma tegen Sheffield

Het uitvak ziet Danjuma de gelijkmaker langs Wes Foderingham werken
Het uitvak ziet Danjuma de gelijkmaker langs Wes Foderingham werkenProfimedia
Dankzij een doelpunt van Arnaut Danjuma heeft Everton een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sheffield United. Bij een 2-1-achterstand maakte de oud-speler van onder andere NEC, Club Brugge en Villarreal gelijk: 2-2. Gescoord werd er daarna niet meer. Voor Everton betekende het het eerste punt na drie nederlagen in de Premier League.

Voor Danjuma was het zijn eerste competitietreffer voor Everton, dat de aanvaller dit seizoen huurt van het Spaanse Villarreal. De zesvoudig international schoot de bal in de 55e minuut met zijn linkervoet in het doel uit een voorzet van Nathan Patterson.

Danjuma had zijn club eerder in de week al aan een benauwde zege (1-2) geholpen in een duel om de League Cup bij Doncaster Rovers. Daar maakte hij 2 minuten voor tijd de winnende treffer.