Everton pakt eerste zege van het seizoen, Brentford scoort opnieuw binnen minuut

Jordan Pickford zag Everton de eerste zege van het seizoen boeken
Jordan Pickford zag Everton de eerste zege van het seizoen boekenPeter Byrne / PA Images / Profimedia
Everton heeft thuis tegen Crystal Palace eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen weten te boeken. De ploeg uit Liverpool dankt Dwight McNeil na zijn twee treffers tegen de Londenaren: 2-1.

Opnieuw begon Everton echter slecht aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen kwam Crystal Palace al op 0-1 dankzij Marc Guéhi en ook na zijn openingstreffer wist Everton weinig schade aan te richten op de helft van de 'Eagles'. Na rust keerde het tij echter al snel dankzij Dwight McNeil, die twee keer scoorde in de eerste tien minuten na rust en zijn ploeg zo de overwinning bezorgde.

Bizar Brentford

Elders in de Premier League wist Brentford voor de derde wedstrijd op rij binnen zestig seconden al op het scorebord te komen. Thuis tegen het West Ham United van Crysencio Summerville maakte Bryan Mbeumo al na 37 seconden de 1-0, iets dat hij vorige week ook tegen Tottenham Hotspur deed en wat teamgenoot Yoane Wissa twee weken geleden op bezoek bij Manchester City lukte.

Het bleek niet genoeg voor de overwinning: Tomas Soucek maakte in de 54e minuut de gelijkmaker voor West Ham, bij wie Crysencio Summerville na 76 minuten mocht invallen. Bij Brentford stonden Mark Flekken en Sepp van den Berg in de basis.

In Nottingham wist Fulham voor de tweede keer op rij te winnen dankzij Raul Jiménez. De Mexicaan profiteerde van een door Murillo veroorzaakte penalty in de 51e minuut, een klein halfuur nadat Nottingham Forest-spits Chris Wood zijn openingstreffer geannuleerd zag worden wegens buitenspel. Kenny Tete speelde de volledige 90 minuten bij Fulham, dat zesde staat met 11 punten uit zes duels.

Arsenal won met 4-2 van Brighton dankzij twee goals in blessuretijd, terwijl Cole Palmer viermaal trefzeker was in de 4-2 zege van Chelsea op Brighotn & Hove Albion.

De scores in de Premier League (tussenstand bij Liverpool-Wolves)