Everton zet minirevival voort met comfortabele overwinning op Ipswich Town

Ndiaye geeft zichzelf een compliment
Ndiaye geeft zichzelf een complimentČTK / imago sportfotodienst / Simon Traylen
De minirevival van Everton in de Premier League werd zaterdag voortgezet met een comfortabele 2-0 overwinning op Ipswich Town, waardoor het vier wedstrijden op rij ongeslagen bleef. De tandeloze gastheren maakten geen schijn van kans op hun eerste overwinning van het seizoen.

Everton, dat zijn eerste vier wedstrijden van het seizoen verloor, kwam na 17 minuten op voorsprong toen de verdedigers van Ipswich een voorzet van Jack Harrison niet wegwerkten en Iliman Ndiaye vrijgelaten werd om de bal van dichtbij binnen te hameren.

Ipswich kreeg in de eerste helft een strafschop toegekend nadat Jack Clarke neerging, maar de beslissing werd teruggedraaid na een VAR-beoordeling, en vijf minuten voor rust werd de sfeer op Portman Road nog zuurder met een tweede Everton-doelpunt toen centrale verdediger Michael Keane een schot bij de tweede paal binnenknalde vanuit de korte hoek.

Everton bleef domineren in de tweede helft, maar slaagde er niet in om een aantal goede kansen af te maken terwijl Ipswich nauwelijks een schot kon lossen tot een aanval in de slotfase. Everton boekte zijn eerste uitoverwinning in 15 wedstrijden en stijgt naar de 16e plaats met acht punten, terwijl Ipswich 17e staat met vier punten.