Frank Lampard pakt bij Bournemouth eindelijk eerste zege als coach van Chelsea

Feest bij de spelers van Chelsea na de tweede goal
Feest bij de spelers van Chelsea na de tweede goalAFP
Na zes nederlagen op rij heeft Chelsea eindelijk weer eens een overwinning gepakt. Nota bene bij het zo goed in vorm zijnde Bournemouth pakten de Blues voor het eerst sinds de terugkeer van Frank Lampard bij de club drie punten.

In april werd Bournemouth nog gezien als één van de degradatiekandidaten in de Premier League, maar er vond de afgelopen periode een opmerkelijke transformatie plaats aan de Engelse zuidkust. Van de voorbije negen duels werden er zes gewonnen. Het bezoek van Lampard's worstelende Chelsea leek een ideale gelegenheid voor de Cherries om hun opleving in vorm voort te zetten, maar het waren de Blues die binnen 10 minuten de perfecte start hadden, met Conor Gallagher die een schitterende voorzet van N'Golo Kanté in de benedenhoek kopte.

Energieke Madueke

Ondanks de vroege tegenslag ging Bournemouth op jacht naar een snel antwoord en vond die in de 21e minuut met de gelijkmaker. Een prachtige combinatie tussen Dominic Solanke en Ryan Christie resulteerde in een fraaie inzet van Matías Viña in de bovenhoek. Na een felbevochten eerste half uur leken de bezoekers het heft weer in handen te nemen, maar de energieke Noni Madueke zag een lage inzet knap gered worden door Neto.

Net als in de eerste helft was het Chelsea dat na de herstart gretig op zoek ging naar de voorsprong, hoewel ze ondanks het vele balbezit weinig kansen kregen. Dit bleef zo in de laatste 20 minuten, waarbij geen van beide partijen in staat was om de echte scherpte te vinden in het laatste deel van de wedstrijd. Viña zag de beste kans van de gastheren verijdeld worden door Kepa Arrizabalaga.

Voorzet Ziyech

Nadat Kai Havertz een grote kans van dichtbij om zeep had geholpen, wist Benoît Badiashile met een knappe kopbal uit een voorzet van Hakim Ziyech de Blues acht minuten voor tijd op voorsprong te zetten. Dit betekende voor Chelsea de opmaat naar de eerste overwinning in tien wedstrijden en João Félix voegde waarempel nog een derde goal toe (1-3).