Gakpo trefzeker in moeizame overwinning Liverpool bij Wolverhampton Wanderers

Andrew Robertson mag juichen na de 1-2
Andrew Robertson mag juichen na de 1-2AFP
Liverpool heeft een moeizame 3-1-overwinning geboekt bij het laaggeklasseerde Wolverhampton Wanderers. De ploeg van trainer Jürgen Klopp maakte pas in de slotfase het verschil met twee treffers. Oranje-international Cody Gakpo had eerder voor het eerste doelpunt van Liverpool getekend.

Met de zege neemt Liverpool in ieder geval voor een paar uur de koppositie over van Manchester City. Liverpool heeft na vijf wedstrijden 13 punten, 1 punt meer dan City. De ploeg uit Manchester speelt zaterdagmiddag nog de uitwedstrijd bij West Ham United.

Klopp kon tegen Wolverhampton nog niet beschikken over de geschorste Virgil van Dijk en de geblesseerde Trent Alexander-Arnold. Zonder de ervaren verdedigers had de achterhoede het in de eerste helft bijzonder lastig met de thuisploeg.

Vier doelpunten

Wolverhampton, dat nog maar vier doelpunten had gemaakt in de eerste vier wedstrijden, opende de score in de 7e minuut. De gevaarlijke Portugees Pedro Neto sneed door de Liverpool-verdediging en vond Hwang Hee-chan bij de tweede paal, waarna de Koreaan de bal rustig binnenschoof, 1-0.

De Wolves kregen via Neto nog een aantal mogelijkheden, waarna Matheus Cunha een grote kans op de 2-0 verprutste. Gakpo was vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte de bal niet goed. De Nederlander tekende tien minuten na rust wel voor de 1-1. Op aangeven van Mohamed Salah tikte hij de bal in het lege doel. Het was zijn laatste balcontact voordat hij werd gewisseld.

Overhand

Met drie verse aanvallers kreeg Liverpool gedurende de tweede helft de overhand. Na een combinatie tussen invallers Luis Díaz en Darwin Núñez werd een inzet van de laatste nog net geblokt. Het was uiteindelijk Andrew Robertson die voor opluchting zorgde. Na opnieuw een pass van Salah schoot de aanvoerder vijf minuten voor tijd raak (1-2). Harvey Elliot schoot daarna via het been van Hugo Bueno nog de derde treffer binnen, 1-3. Ryan Gravenberch verving in de blessuretijd Salah.