Haaland scoort eerste hattrick van het seizoen en leidt ManCity makkelijk langs Ipswich

Haaland maakte er drie en totaal al op vier goals dit seizoen
Haaland maakte er drie en totaal al op vier goals dit seizoenProfimedia
Manchester City heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen makkelijk gewonnen van Ipswich Town. Na een vroege achterstand werd het binnen een kwartier 3-1 voor City. Erling Haaland maakte twee van de drie en voltooide vlak voor tijd zijn hattrick en besliste de eindstand op 4-1. City heeft nu zes punten uit twee wedstrijden. Ipswich heeft er nul, maar speelde tegen Liverpool en Manchester City.

Manchester City zette heel hoog druk en drongen aan in de eerste minuten tegen Ipswich, maar kregen de deksel op de neus. De gasten kwamen namelijk na zeven minuten op voorsprong door een flitsende counter. Ben Johnson had een schitterende steekpass in huis op Sammie Szmodics. Laatstgenoemde ging op Ederson af en schoot de bal onder de keeper door: 0-1. Ipswich kon welgeteld twee minuten genieten van de voorsprong. Savinho kwam door aan de rechterkant en ging over het been van Leif Davis. Erling Haaland mocht daardoor een penalty nemen en zette City op 1-1.

City zet aan

Daarna ging het heel erg snel. Savinho pakte de bal af van keeper Arijanet Muric en Kevin de Bruyne schoot de bal in het lege doel na 12 minuten. Weer drie minuten later werd het 3-1. Door opnieuw geblunder achterin, kon Haaland op aangeven van De Bruyne richting het doel. De Noor omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel. Zo waren er dus vier doelpunten in de eerste 16 minuten van de wedstrijd.

City nam daarna wat gas terug, maar kwam wel bijna op 4-1 na een halfuur. Rico Lewis stond heel dicht bij het doel, maar kreeg de bal op wonderbaarlijke wijze er niet in. Hij schoot hard tegen de lat. Diezelfde lat raakte De Bruyne ook een minuut later. Een schot van een dikke 20 meter ging er net niet in voor de Belg. Zo was het weer een fase van aanzetten voor City.  Ipswich hield nog stand tot de rust, want meer werd er niet gescoord en dus was de stand 3-1 na de eerste 45 minuten.

Hattrick

In de tweede helft deed City het heel rustig aan en dat resulteerde in een saaie tweede helft met maar weinig hoogtepunten. Haaland maakte na 64 minuten bijna een hattrick. Een geweldige voorzet vanaf de rechterkant kwam op het hoofd van de Noor, die de bal tegendraads inkopte. Muric stond echter op de goede plek en kon de bal op fraaie wijze uit het doel houden. Twintig minuten voor tijd maakte Ilkay Gundogan zijn rentree bij City. Hij werd onder luid applaus ontvangen door het publiek.

Haaland pakte toch een hattrick in de slotfase. Hij kreeg een afvallende bal op de rand van de zestien in de 88e minuut en schoof de bal in de korte hoek: 4-1. Het was al zijn vierde goal dit seizoen. Het was tevens de eindstand. Zo was City nog foutloos na twee wedstrijden.