Hattrick Chris Wood bezorgt Nottingham sensationele zege bij Newcastle United

Chris Wood verdubbelde in Newcastle zijn seizoensproductie
Chris Wood verdubbelde in Newcastle zijn seizoensproductieAFP
De Nieuw-Zeelander Chris Wood heeft Nottingham Forest aan de winst geholpen bij Newcastle United. De thuisploeg leidde met 1-0 toen Wood kort voor rust zijn eerste treffer maakte. Na de pauze completeerde hij zijn hattrick.

Alexander Isak zette de thuisploeg in de 23e minuut vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong. Het was al de achtste competitietreffer voor de Zweed die onder meer een verleden heeft bij Willem II. De strafschop was een gevolg van een overtreding van Ola Aina op diezelfde Isak.

Kort voor rust stond het weer gelijk. Bij een uitval drong Anthony Elanga vanaf rechts het strafschopgebied binnen. Diens voorzet werd door Wood binnengetikt.

Hattrick

Kort na rust was het opnieuw een razendsnel uitgevoerde counter die Nottingham de voorsprong opleverde. Het was weer de Nieuw-Zeelander die de afmaker was, ditmaal met een knap stiftje. Weggestuurd met een pass van achteruit door Murillo maakte Wood na een uur ook zijn derde voor Nottingham, waarmee hij zijn productie van dit seizoen verdubbelde.

Bij Newcastle speelde Sven Botman tot de 80e minuut. Oud-PSV'er Ibrahim Sangaré was basisspeler bij Nottingham.