Herstelde De Bruyne goud waard voor City op bezoek bij Newcastle

Kevin de Bruyne viert zijn gelijkmakende treffer
Kevin de Bruyne viert zijn gelijkmakende trefferAFP
Kevin De Bruyne heeft Manchester City aan een zwaarbevochten uitzege op Newcastle United geholpen (2-3). De Belg, pas net hersteld van een zware hamstringblessure, kwam in de 69e minuut in het veld. Hij tekende voor de gelijkmaker (2-2) en leverde in blessuretijd de assist op het winnende doelpunt van de eveneens ingevallen Oscar Bobb.

City is door de zege naar de tweede plaats van de ranglijst geklommen. De kampioen van Engeland heeft een achterstand van 2 punten op koploper Liverpool.

Bernardo Silva tekende in de 26e minuut voor een prachtige openingstreffer van City. De Portugees hakte de bal achter zijn standbeen in het doel. Alexander Isak tekende in de 35e minuut voor de gelijkmaker van Newcastle United en Anthony Gordon trof 2 minuten later opnieuw doel voor de thuisploeg. City domineerde de tweede helft maar had De Bruyne nodig om geen puntenverlies te lijden in een aantrekkelijke wedstrijd.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Trainer Pep Guardiola van City kon geen beroep doen op zijn geblesseerde topscorer Erling Haaland, die waarschijnlijk in januari niet meer in actie komt vanwege een voetblessure. Doelman Ederson viel geblesseerd uit in de openingsfase van het duel met Newcastle United. Hij kwam hard in botsing met zijn ploeggenoot Kyle Walker en werd vervangen door de Duitser Stefan Ortega.

Sven Botman (Newcastle) en Nathan Aké (City) stonden de hele wedstrijd op het veld.