'IJskoude' Cole Palmer betovert Chelsea met vier goals: 'Vijf of zes moeten hebben'

Cole Palmer viert feest terwijl hij de wedstrijdbal vasthoudt na vier doelpunten tegen Brighton.Action Images via Reuters/Matthew Childs
Cole Palmer bevestigde zaterdag zijn 'ijskoude' status met vier doelpunten in Chelsea's 4-2 overwinning op Brighton & Hove Albion, maar klaagde dat hij meer had moeten scoren.

"Ik had er vijf of zes moeten hebben," vertelde hij de BBC nadat hij de eerste speler was die er vier scoorde in de eerste helft van een Premier League-wedstrijd. "Toen ik de eerste kans miste, was ik boos, maar met de manier waarop zij speelden en hun hoge lijn had ik het gevoel dat we meer kansen zouden krijgen," zei hij.

Palmer raakte de paal en een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel in de hectische eerste helft waarin hij schitterde. Hij miste ook voor open doel in de tweede helft en verborg zijn gezicht in frustratie.

"De trainer zette een goed spelplan op, we wisten hoe we ze moesten aanvallen met eerste passes van achteren," zei Palmer, net zo bescheiden als dominant op het veld. "We hadden drie punten nodig en die hebben we gekregen", zei hij.

Palmer's wedstrijdstatistieken
Palmer's wedstrijdstatistiekenOpta by StatsPerform / Photo by Richard Heathcote / Getty Images via AFP

Palmer is Chelsea's ster sinds hij voor 42,5 miljoen pond overkwam van Manchester City toen de transfermarkt aan het begin van vorig seizoen sloot. Landskampioen City kon hem niet beloven dat hij elke week zou spelen.

'IJs-Cole'

De Amerikaanse eigenaren van Chelsea onder leiding van Todd Boehly en Clearlake Capital, die meer dan een miljard pond hebben uitgegeven aan spelers, maar geen resultaten boekten sinds hun overname in 2022, moeten nu geloven dat hij elke cent waard is en Pep Guardiola zou wel eens spijt kunnen krijgen van de beslissing om hem te laten gaan.

Hij scoorde zaterdag zijn tiende penalty uit evenveel pogingen sinds zijn verhuizing naar het zuiden en verdiende daarmee de bijnaam 'IJs-Cole', doelend op zijn reputatie als ijskonijn.

Palmer's heatmap
Palmer's heatmapOpta by StatsPerform / Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

Palmer heeft ook een plaats in het Engelse nationale elftal verdiend sinds hij bij Chelsea speelt en heeft dit seizoen tot nu toe zes doelpunten gemaakt voor zijn club, nadat twijfelaars suggereerden dat hij zou afhaken na zijn indrukwekkende vorige seizoen.

Trainer Enzo Maresca, die bij City werkte onder Pep Guardiola, heeft hem voorzichtig behandeld en hem fris gehouden voor de Premier League door hem uit de selectie te laten voor de Europa Conference League.

"Ik ken Cole van jaren geleden bij City, hij is een topspeler en moet gewoon op dezelfde manier doorgaan," zei Maresca. Voor Palmer is zijn rol simpel. "Ik probeer elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen."