Invaller Gabriel Martinelli helpt Arsenal aan zege in topper op Manchester City

Gabriel Martinelli viert de winnende treffer
Gabriel Martinelli viert de winnende trefferAFP
Arsenal heeft de topper in de Premier League tegen Manchester City met 1-0 gewonnen. De overwinning in het eigen Emirates-stadion kwam tot stand door een doelpunt van Gabriel Martinelli. De Braziliaan maakte met een invalbeurt na rust zijn rentree na blessureleed en schoot in de 86e minuut raak, via het lichaam van City-verdediger Nathan Aké.

Arsenal kwam in punten gelijk met koploper Tottenham Hotspur. Beide clubs uit Londen zijn de enige nog ongeslagen teams in de Premier League. Tottenham won zaterdag met 1-0 bij Luton Town.

Manchester City had vorige week na zes overwinningen in de eerste zes competitieduels voor het eerst verloren bij Wolverhampton. Arsenal miste Bukayo Saka, die zich blesseerde in het verloren Champions Leagueduel bij Lens. De aanvaller ontbrak voor het eerst sinds mei 2021 bij een competitieduel van zijn club. Daarmee kwam een einde aan een reeks van 87 optredens.

Kansen

De eerste kans was namens City voor Aké. De Oranje-international schoot van dichtbij over. Arsenal-doelman David Raya ging niet veel later bijna in de fout, Julián Álvarez kon net niet profiteren. City mocht zich niet beklagen dat het met Mateo Kovacic de rust haalde. De Kroaat kwam veel te hard in op de Noor Martin Ødegaard en werd slechts met geel bestraft. Ook een overtreding op Declan Rice leverde hem niet een tweede gele kaart en dus rood op.

City-coach Pep Guardiola stuurde in de 68e minuut drie nieuwe spelers het veld in. Zijn collega Mikel Arteta deed niet veel later hetzelfde, maar lang zag het ernaar uit dat het duel zonder veel kansen op 0-0 zou afstevenen. Tot Martinelli na een afwezigheid van drie weken zijn schot met enig fortuin in het doel van Ederson zag verdwijnen.

Tottenham en Arsenal hebben ieder 20 punten, titelverdediger Manchester City volgt met 18.