Kampioen Al-Ittihad wint openingsduel; Al-Hilal's Malcom scoort hattrick

Karim Benzema viert de zege met zijn teamgenoten
Karim Benzema viert de zege met zijn teamgenotenAFP
Al-Ittihad is maandag in de Saudische Pro League hun seizoen waarin titelprolongatie het doel is begonnen met een klinkende 3-0 overwinning op Al-Raed. Elders in Saoedi-Arabië scoorde Malcom een hattrick voor Al-Hilal in de 3-1 overwinning op Abha.

Al-Ittihad, gecoacht door Nuno Espirito Santo, speelde met Ballon d'Or-winnaar en voormalig Real Madrid-spits Karim Benzema in de spits, terwijl N'Golo Kante en Fabinho het middenveld voor hun rekening namen.

Benzema kwam niet tot scoren, maar na een doelpuntloze eerste helft gaf de Fransman een assist op aanvaller Abderrazak Hamdallah, nadat een goed getimede tackle van Fabinho op het middenveld een tegenaanval op gang bracht.

Tweemaal Igor Coronado

De Marokkaanse Hamdallah, die vorig seizoen 21 competitiedoelpunten maakte, had even daarvoor van dichtbij een megakans gemist, maar dit keer was hij zelfverzekerd, sneed het strafschopgebied binnen, omspeelde twee verdedigers en scoorde in de 58e minuut.

De Braziliaanse middenvelder Igor Coronado scoorde vervolgens twee keer in zes minuten - eerst na een één-tweetje en een gekruld schot langs de vertwijfelde keeper Ahmad Al-Harbi in de 73e minuut en daarna uit een rebound na een afstandschot van Kante.

Hattrick Malcom

Al-Hilal, dat naar verwachting deze week Neymar van Paris St Germain zal overnemen, liet de teleurstelling van het verlies in de finale van de Arab Club Champions Cup tegen Al-Nassr van zaterdag achter zich en won hun eerste wedstrijd in de competitie op bezoek bij Abha.

Malcom opende de score net na het half uur nadat Salem Aldawsari vanaf links opstoomde en de keeper van zijn lijn lokte. De Saoedische vleugelspeler vond al snel de Braziliaan die in een leeg doel schoot.

Drie goals voor Malcom
Drie goals voor MalcomAFP

Abha maakte twee minuten later op spectaculaire wijze gelijk toen aanvoerder Saad Bguir de bal oppikte van ver buiten het strafschopgebied en een schot over de keeper in het doel lobde.

Malcom herstelde echter 10 minuten na rust de voorsprong van Al-Hilal toen doelman Devis Epassy een laag schot niet kon tegenhouden en de bal over de lijn stuiterde. Malcom maakte zijn 'treble' compleet met een volley in de benedenhoek.

Geen Cristiano Ronaldo

Al-Ettifaq opende hun seizoen met een 2-1 overwinning op de runners-up van vorig jaar, Al-Nassr, die met een verzwakt elftal speelden en zonder Cristiano Ronaldo, die geblesseerd uitviel na zijn twee doelpunten in de finale van zaterdag.

Twee voormalige spelers van Liverpool - Sadio Mane en Jordan Henderson - stonden tegenover elkaar met de aanvoerdersband en het was Mane die binnen vier minuten de score opende voor Al-Nassr door de bal binnen te tikken uit een cut-back.

Gerrard is blij met de zege
Gerrard is blij met de zegeAFP

Maar het Al-Ettifaq van Steven Gerrard maakte al vroeg in de tweede helft gelijk toen doelman Nawaf Alaqidi een voorzet verkeerd verwerkte en de bal voor de voeten van Robin Quaison viel.

Al-Ettifaq nam zes minuten later de leiding toen Alaqidi een voorzet rechtstreeks voor de voeten van Moussa Dembele bokste, die van dichtbij scoorde.

Mane dacht laat in de wedstrijd de gelijkmaker te scoren met een volley, maar zag de buitenspelvlag omhoog gaan. De scheidsrechter voegde 14 minuten blessuretijd toe, maar Al-Ettifaq hield stand.