Kampioen Manchester City viert titel met thuiszege op Chelsea

De fans van City konden zaterdag en zondag feest vieren door de nederlaag van ArsenalANP
Manchester City heeft de negende landstitel uit de clubgeschiedenis zondag gevierd met een overwinning op Chelsea. Het elftal van trainer Pep Guardiola versloeg de Londenaren met 1-0. Manchester City was zaterdag al zeker van het derde kampioenschap op rij omdat achtervolger Arsenal met 1-0 bij Nottingham Forest verloor.[/p]

Guardiola liet sterspelers Erling Haaland en Kevin De Bruyne buiten zijn basiselftal om ze te sparen voor de komende weken. Manchester City speelt zaterdag de finale van de FA Cup tegen Manchester United en een week later is de eindstrijd van de Champions League tegen Internazionale.

Na een goede dieptepass van Cole Palmer zette de Argentijn Julián Álvarez de thuisploeg al in de 12e minuut op voorsprong. Álvarez leek na rust opnieuw te scoren, maar die treffer werd wegens hands van Riyad Mahrez afgekeurd. Haaland en De Bruyne vielen in het laatste deel van de tweede helft nog wel in. Doelpunten vielen niet meer. Bij Chelsea bleef oud-Ajacied Hakim Ziyech op de reservebank zitten en viel voormalig PSV'er Noni Madueke in. Chelsea staat op de twaalfde plek en speelt een verloren seizoen.

De Nederlandse verdediger Nathan Aké ontbrak opnieuw bij Manchester City vanwege een blessure.