Klopp prijst Salah na 200ste Premier League-goal: 'Exceptioneel'

Mohamed Salah tijdens het duel tegen Brentford
Mohamed Salah tijdens het duel tegen BrentfordEPA
Liverpool-talisman Mohamed Salah kreeg veel lof van zijn trainer Jürgen Klopp na het bereiken van een nieuwe mijlpaal in de 3-0 overwinning van zondag op Brentford, welke hen naar de tweede plaats in de Premier League liet stijgen.

De 31-jarige Egyptenaar scoorde in beide helften en bereikte zo de grens van 200 doelpunten in het Engelse voetbal - 198 voor Liverpool en twee voor Chelsea - en werd de eerste speler ooit die in elk van Liverpool's eerste zes thuiswedstrijden scoorde.

"Te gek" zei Klopp verwonderd over Salah, voor wie Liverpool naar verluidt een bod van 150 miljoen pond ontving van Al-Ittihad in de laatste transferwindow. "Doelpunt nummer 200 in Engeland, toch? Uitzonderlijk, hij speelde vandaag een superwedstrijd", voegde Klopp eraan toe. "Altijd twee spelers altijd om hem heen, en hij hield de bal.".

"We hadden zoveel goede momenten in de eerste helft. "De kalmte voor het eerste doelpunt is waanzinnig. Geen twijfel op dat gebied, je ziet het op het scoreformulier. Speciale speler.".

Liverpool heeft dit seizoen in alle competities nog nooit verloren op hun fort op Anfield en won daar zondag hun zesde competitiewedstrijd op rij.

Kritisch over programmering

Maar hoewel Klopp dolblij was met de prestatie, had hij sterke woorden voor de Premier League-planners die hun volgende wedstrijd tegen koploper Manchester City op 25 november om 12.30 uur lokale tijd in het Etihad hebben ingepland, vlak na de interlandbreak.

"Hoe kun je de wedstrijd tegen Man City om 12.30 uur laten beginnen?", vroeg hij aan verslaggevers na de wedstrijd. "Deze mensen hebben geen verstand van voetbal. Er kan een moment komen dat deze twee teams 30 internationale spelers hebben, we halen de Zuid-Amerikanen met één vliegtuig op om hier aan te komen.".