Koploper Liverpool wint makkelijk bij Brentford na sterke invalbeurt Gakpo

Gakpo scoorde voor Liverpool
Gakpo scoorde voor LiverpoolProfimedia
Cody Gakpo mag terugkijken op een goede invalbeurt bij Liverpool. De aanvaller mocht na rust bij een voorsprong van 0-1 invallen tijdens het uitduel met Brentford. Hij had met een doelpunt en een assist op een treffer van de van een blessure herstelde Mohamed Salah een groot aandeel in een zege van (1-4).

Liverpool verstevigde de koppositie van de Premier League en heeft nu 5 punten meer dan Manchester City, dat twee duels minder heeft gespeeld. De kampioen speelt later op zaterdag een thuisduel met Chelsea.

Wedstrijdverloop

Darwin Núnez opende in de 35e minuut de score voor Liverpool. De aanvaller stiftte de bal over Mark Flekken, de Nederlandse doelman van Brentford. Alexis Mac Allister tekende in de 55e minuut voor 0-2. Ivan Toney scoorde bij een achterstand van 0-3 voor Brentford.

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool zag Diogo Jota en Curtis Jones voor rust geblesseerd uitvallen. Aanvoerder Virgil van Dijk had weer een basisplaats bij Liverpool en kopte in blessuretijd op de lat. Ryan Gravenberch kwam in de 34e minuut voor Jones in het veld.