Leeds wint degradatiekraker van Forest en maakt sprong op ranglijst

Leeds wint degradatiekraker van Forest en maakt sprong op ranglijstProfimedia
Leeds United vocht zich dinsdagavond terug en boog tegen Nottingham Forest een achterstand om tot een overwinning. Daarmee staat het nu niet meer op een degradatieplaats. Op Elland Road werd het 2-1.

Forest begon aan de wedstrijd als de nummer 16 van de Premier League en kwam via Orel Mangala in de twaalfde minuut op voorsprong. Leeds toonde veerkracht en stond bij rust al met 2-1 voor. Jack Harrison scoorde na 20 minuten de gelijkmaker en in de blessuretijd van de eerste helft verschalkte oud-Feyenoorder Luis Sinisterra de ervaren Forest-doelman Kaylor Navas. Leeds zakte niet in en bleef voetballen en werd beloond met drie punten.

Leeds bezit voorlopig de 13de plaats met 29 punten uit evenveel wedstrijden. Het gat met de 18de plek is twee punten. Forest staat op 17de met 27 punten, maar een beter doelsaldo dan nummer 18 Bournemouth.