Leicester en Everton moeten genoegen nemen met een punt in degradatiestrijd

Leicester en Everton zullen allebei teleurgesteld zijn dat ze slechts een punt hebben overgehouden aan de wedstrijd.AFP
In een resultaat waar geen van beide teams vooraf genoegen mee zou hebben genomen, eindigde een klassieke degradatiestrijd in een gelijk opgaande strijd tussen Leicester City en Everton. Leicester City en Everton kwamen achter, maar slaagden er niet in een winnaar te vinden in een spannend 2-2 gelijkspel.

Met degradatieconcurrenten Nottingham Forest, Leeds en Southampton die in het weekend allemaal verloren, wisten de fans in het King Power Stadium dat drie punten wel eens doorslaggevend zouden kunnen zijn voor het behoud van de top-flight status.

Defensieve zenuwen speelden duidelijk een rol toen scheidsrechter Michael Oliver niet aarzelde om naar de stip te wijzen na een onhandige overtreding van Timothy Castagne op Dominic Calvert-Lewin.

Everton scoort weer eens tegen Leicester

Na negen PL wedstrijden zonder doelpunt tegen de Foxes, toonde Calvert-Lewin veel moed om op te treden en maakte geen fout door centraal te schieten en de score te openen.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenOpta by Stats Perform

De mannen van Dean Smith lieten zich echter niet uit het veld slaan en sloegen zeven minuten later terug via Çağlar Söyüncü, die ondanks een slippertje de bal op de halve volley binnenschoot, nadat de Toffees er niet in waren geslaagd om een set-piece weg te werken.

Vardy scoort na periode van droogte

De sfeer in het stadion had een hoge vlucht genomen en Jamie Vardy, die tot vanavond in 15 wedstrijden in de PL niet had gescoord, draaide de jaren terug om zijn ploeg met een kenmerkend doelpunt op voorsprong te zetten.

Jamie Vardy maakte het tweede doelpunt van Leicester.
Jamie Vardy maakte het tweede doelpunt van Leicester.AFP

Nadat hij was vrijgelaten door James Maddison, liet de 36-jarige een schoon paar hakken zien aan Michael Keane voordat hij Jordan Pickford omspeelde en in het open doel tikte. Het ging van kwaad tot erger voor Keane in een helft die hij zal willen vergeten, toen hij vlak voor de rust een voorzet van Harvey Barnes verwerkte en een penalty gaf.

Speler beoordelingen
Speler beoordelingenFlashscore

Maddison stapte op en deed Calvert-Lewin na door recht door het midden te schieten, maar helaas voor hem had Pickford de actie voorzien en hield stand.

In de tweede helft bracht Alex Iwobi zijn ploeg op halve kracht op gelijke hoogte, toen Wout Faes de tweede bal probeerde weg te werken.

De Nigeriaanse middenvelder Alex Iwobi (C) van Everton viert feest na het tweede doelpunt van zijn ploeg.AFP

Beide partijen gingen op zoek naar een beslissende treffer, die de Foxes bijna op een presenteerblaadje kregen aangereikt door Pickford, die in niemandsland vast kwam te zitten en de inzet van Vardy in het zijnet zag verdwijnen.

Uiteindelijk namen beide partijen genoegen met een gelijkspel, omdat de verdediging in de tweede periode scherper werd. Dat lijkt een veel beter resultaat voor de thuisploeg, aangezien Everton de komende vier wedstrijden drie uitwedstrijden en een ontmoeting met titelverdediger Manchester City thuis heeft. Leicester staat op doelsaldo net boven de streep en bracht rivalen Nottingham Forest naar de onderste drie, terwijl de Toffees 19e bleven.

Flashscore Man van de Wedstrijd: Çağlar Söyüncü (Leicester City)