Liverpool draait na rode kaart voor Ayew wedstrijd om en pakt koppositie in PL

Harvey Elliott viert de 1-2 met zijn ploeggenoten
Harvey Elliott viert de 1-2 met zijn ploeggenotenProfimedia
Crystal Palace heeft na een rode kaart een kwartier voor tijd voor de Ghanese aanvaller Jordan Ayew tegen Liverpool de winst uit handen gegeven. De gastheren waren zeker niet de mindere en kwamen na rust op voorsprong dankzij een rake strafschop van Jean-Philippe Mateta. In de eerst helft ging de bal ook op de stip na een overtreding binnen de zestien door Virgil van Dijk, maar na VAR-ingrijpen werd dit teruggedraaid vanwege een overtreding door de thuisploeg even daarvoor. Na de rode kaart draaide de wedstrijd onmiddellijk.

Mohamed Salah schoot door een woud van benen raak voor 1-1 en de bezoekers namen het initiatief over. In de 90e minuut schoot middenvelder Harvey Elliott de winnende binnen, een mooi schot van buiten de zestien. Tijdens 12 minuten blessuretijd kreeg Palace nog een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker.

De drie punten brengen Liverpool naar de koppositie in de Premier League met 37 punten. Arsenal heeft een punt minder, maar komt nog in actie tegen Aston Villa. Crystal Palace staat 14e met 16 punten.