Liverpool houdt kans op Champions League na zege in Leicester

Trent Alexander-Arnold viert de 3-0 met zijn teamgenoten
Trent Alexander-Arnold viert de 3-0 met zijn teamgenotenANP
Liverpool blijft door een zege op Leicester City kans houden op de derde of vierde plaats in de Premier League. De ploeg van coach Jürgen Klopp won met 3-0 bij Leicester dat voorlaatste staat op de ranglijst en moet vrezen voor degradatie.

Liverpool staat na de zege op 65 punten. Nummer 3 Newcastle United en nummer 4 Manchester United hebben 1 punt meer, maar een wedstrijd minder gespeeld. Die twee clubs spelen nog drie wedstrijden, Liverpool nog twee. De ploegen in de top 4 van de Premier League plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League volgend seizoen.

Curtis Jones scoorde op aangeven van Mohamed Salah in de eerste helft twee keer voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Cody Gakpo de hele wedstrijd speelden. Gakpo stond met een pass op Salah aan de basis van het tweede doelpunt. Trent Alexander-Arnold maakte met een fraaie vrije trap in de tweede helft de 0-3.