Liverpool na één helft al klaar met Bournemouth, Núñez grijpt zijn kans

Darwin Núñez wordt bejubeld door zijn teamgenoten
Darwin Núñez wordt bejubeld door zijn teamgenotenPaul ELLIS / AFP
Liverpool heeft in de Premier League een overtuigende overwinning behaald op Bournemouth. Het elftal van trainer Arne Slot won in eigen stadion met 3-0. Liverpool leed een week eerder tegen Nottingham Forest (0-1) nog de eerste nederlaag.

Het duel was na één helft al beslist. In de 26e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Luis Díaz. Na een verre uittrap van doelman Caoimhin Kelleher kwam keeper Kepa Arrizabalaga van Bournemouth ver zijn doel uit. Díaz was eerder bij de bal, omspeelde Arrizabalaga en schoot in de verre hoek raak (1-0). De Colombiaan had twee minuten later weer succes. Trent Alexander-Arnold stond met een lange rust vanaf rechts en een pass op Díaz aan de basis.

Het derde doelpunt van Darwin Núñez, in de 37e minuut, was een fraaie. De Uruguayaan kapte naar binnen en schoot de bal van ruime afstand diagonaal, via de paal, in het doel (3-0).

Huijsen en Kluivert

Na rust bleven doelpunten uit voor Liverpool, waar aanvoerder Virgil van Dijk en middenvelder Ryan Gravenberch opnieuw een basisplaats hadden. Cody Gakpo moest opnieuw genoegen nemen met een invalbeurt. In de 72e minuut verving de international Díaz. Gakpo is dit seizoen in de competitie nog geen enkele keer basisspeler geweest, dinsdag in de Champions League-ontmoeting met AC Milan was hij dat wel.

Dean Huijsen en Justin Kluivert deden vanaf het begin mee bij Bournemouth. Kluivert werd halverwege vervangen.

Liverpool heeft na vijf duels 12 punten. Koploper Manchester City heeft ook 12 punten en speelt zondag tegen Arsenal.